Ugrás a fő tartalomra

Vonat percek

Nem csak egyéni privilégium a mások által okozott szenvedésed. Mind átéljük az a balgaságot, hogy olyan embernek adjuk a világunkat, akinek annyira sem fontos, hogy beletörölje a lábát. Azonban felmerül a kérdés, hogy akkor miért csinálunk ilyen butaságot?

Egyszerű a válasz: mert szeretetre és törődésre vágyunk. Emberek vagyunk, genetikailag van belénk kódolva a társas kapcsolatra való igény, a szeretet érzése, illetve elementáris igényünk van arra, hogy ezt az érzést adjuk, és kapjuk. Aki azonban keveset kap, több embernek ad lehetőséget arra, hogy belé lássanak, ezért fordulhat elő az, hogy erre tökéletesen alkalmatlan embereket választunk. Azután pedig hagyjuk, hogy beletiporjanak a lelkünkbe olyan szavak által, mint a "szeretlek" és a "fontos vagy". Hiszen nem csak csúnya szavakkal bánthatjuk a másikat, hanem olyanokkal is, amikre igazán vágynak, mégis jelentés nélkül keringenek az éterben. Legalábbis az egyik fél számára. Mindezek hatására te azonban megnyílsz, és adnál a szeretetedből, ő pedig úgy néz rád, gonosz mosollyal az ajkán, hogy szétrobbanjon a lelked. Viszont, te ennek ellenére is kitartasz mellette, sőt, egyre jobban akarod. Bizonyítani szeretnéd neki. hogy igenis alkalmas vagy az Ő szeretetére és megbecsülésére, mert adtál neki valamit magadból. A lelked egy részét, ami a te kincsed volt.

De tudod mit? Senki sem érdemli meg, hogy játszanak a lényével, és semmibe vegyék a szeretetét. Senki sem jogosult arra, hogy bármit elvegyen belőled, ha csak megnézi és utána félre dobja, egy új és frissebb miatt. Akkor ne is nyúljon hozzá. Ahogy a tested is a tiéd, úgy a lelked is. Arról pedig nem tehetsz, hogy rossz embert választottál. A szép szavak nagyon csábítóak tudnak lenni, főleg akkor ha olyan embertől hallod, akiben látsz valamit.

Lépj tovább. Egy másodperc töredékéig sem érdemes egy ilyen eset után magadba fordulni, hiszen ez elkerülhetetlen része a tanulási folyamatnak, annak, hogy rájöjj mire vagy kire van igazán szükséged. Ez az élet.  Hiszem azt, hogy senki sem ok nélkül lép be az életünkbe, és hagy maga után azt, amit, hanem azért, hogy te jobb ember lehess és megtaláld azt akire igazán szükséged van. Magadat.  

Azután egyszercsak belép majd az életedbe az az ember, aki pont annyi szeretetet ad, amennyire szükséged van, és te is neki tudod adni azt, amit igazán megérdemel. Az őszinte tiszteletet és szeretetet. Sokszor írtam le ezt a szót, bár talán ez a mozgató rugója mindennek. 

Azonban elsősorban önmagadat szeresd, mert saját magaddal éled le ezt az életet, és te vagy az akit a nap 24 órájában érzékelsz. Ezek után pedig leszel olyan erős, és csodálatos, hogy ezt másokkal is megoszd.

Ne a pillanatnyi hiányérzet, és a csalódottság határozzon meg, hanem az a tudat, hogy egyszer majd ez is elmúlik. Hiszen minden változik, te is, ők is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Valami új

Költözöm. Mármint nem lakásba vagy ilyenek, csak át ide. Ez a projekt már régóta megfogalmazódott bennem, úgyhogy első lépésként, a régi írásaimmal átcuccolok ide. A többi pedig majd kiderül időben, de bízom benne, hogy azért elég király lesz. Amíg a költözködés tart, nem lesz túl sok új poszt, emiatt megértéseteket köszönöm, de remélem ezen az oldalon is úgyan úgy olvasni fogjátok. 💗 Sallai Klaudia

Őszi gondolatok

 Nem hittem volna, hogy megint itt fogok tartani, de most újra meg kell álljak egy pillanatra, és újra tervezni mindent, rendbe tenni azokat a bizonyos vesszőket az életemben, és valami mögé nemhogy pontot, de egy hatalmas felkiáltó jelet tenni. Vannak olyan dolgok az életemben, melyek bár boldoggá tesznek, pont annyi szenvedés is jár velük, és ez nem feltétlen a seggfejekhez való masszív ragaszkodásom, de talán ez lehet mégis egy kulcspont abban, hogy valami gyökeres változásra volna szükségem. Néha olvasgatok ilyen-olyan történeteket, hogy az emberek mennyire szemetek tudnak lenni a másikkal, és saját magukat mentve, kihátrálni a nehezebb feladatokból. Néha viszont át is élem. Mikor lettünk ennyire elutasítóak egymással szemben? Mikor történt az, hogy minden lelkiismeret furdalás nélkül képesek lettünk másokat megbántani, csak azért mert gyávák vagyunk saját magunkkal szembe nézni? Értem én, nehéz, és igen, olyan is volt már, hogy jómagam is beleestem ilyen hibába, de talán tanultam

Szünet

 Nem is tudom hol kezdjem. Kicsit szomorú vagyok, mert ez az a dolog amit igazán élveztem csinálni, ami feltöltött és megmentett az érzelmi túltengéseimtől. Azonban vannak időszakok, amikor egyszerűen elfogy a mondani valód, elfogy az amit meg szeretnél osztani magadból. Amikor falakat húzol magad köré, és már a hozzád legközelebb állókat is csak kétkedve engedsz be, nemhogy több ezer embert. Bizony bizony, már több mint ezren kattintottatok a blogra, ami miatt túlcsordult a kis szívem. Még ha csak nevetni is jártok ide, nem számít. Ez vagyok én. Legalábbis azt hittem. Novemberben írtam ide utoljára, és már azt is igazából csak azért hogy írjak valamit. Viszont, nem valamit szeretnék írni, hanem beszélni szeretnék dolgokról, amikről kevesen, ami sok mindenkit érdekel, vagy csak szimplán írni történeteket, amik akár meg is történhetnek, vagy megtörténtek. Mesélni szeretnék nektek, azt hogy felháborodjatok, nevessetek, vagy csak elgondolkodjatok kicsit. Csakhogy az van, hogy nem tudok. E